Ben jij een echte millenial?

Een beetje millenial (geboren tussen 1980 en 2000) houdt van avocado’s, dure koffie, mindfulness en minimalisme. En vooral van zichzelf – althans volgens de media. Wil je weten in hoeverre jij voldoet aan het snapchattende, selfies-makende, millenial pink dragende en eeuwig klagende stereotype? Check het hieronder zelf.

1. Je hebt last van keuzestress
Millenials groeien op met het idee dat alles mogelijk is en dat de wereld aan hun voeten ligt. Omdat ze alle kanten op kunnen, wil de keuzestress nog weleens toeslaan. Moet je bijvoorbeeld een jaar gaan reizen voordat je aan een opleiding begint? Of een tijdje in het buitenland wonen? Uiteraard kun je hierdoor in een existentiële crisis verstrikt raken, ook wel bekend als de quarter life crisis.

2. Je eet graag avocado’s
De echte minimalist stelt ervaringen boven spullen. Reizen, eten, concerten en wellness staan hoog op het lijstje. Omdat millenials zich bewust zijn van alle werkloosheid en de minder stabiele arbeidsmarkt, zijn ze beter in sparen en geven ze niet meer uit dan ze hebben.

3. Je hebt (of wilt) een flexibele baan
Over het algemeen hebben millenials flexibele (bij)banen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van bijles. Dit is een bijbaan waarbij je zelf je werkdagen en -tijden mag bepalen én lekker verdient. Voor sommigen is dit een persoonlijke keuze, terwijl het vaak ook komt door de (vooral voor jongeren) minder beschikbare vaste banen. Naarmate millenials ouder worden en zich settelen, neemt de drang naar zekerheid in de vorm van vaste contracten wel toe.

4. Je bent een digi-freak
Het kan eigenlijk ook niet anders: je behoort tot de eerste generatie in de geschiedenis die van jongs af aan is ondergedompeld in een wereld van technologie. Je hebt misschien nog niet het niveau van een IT-er, maar sociale netwerken, apps en andere internet-gerelateerde dingen hebben je kijk op het leven beïnvloed.

5. Je vindt een goede opleiding belangrijk
Millenials horen tot de meest hoogopgeleide generatie tot nu toe, met meisjes die over het algemeen net iets beter presteren dan jongens. Bijles wordt ook steeds populairder, met steeds meer leerlingen en ouders die de waarde ervan inzien.

6. Je leeft bewust
Millenials behoren tot de meest bewuste generatie tot nu toe. Grote kans dat je het milieu belangrijk vindt, biologisch probeert te eten, vegan of vegetariër bent of op andere manieren probeert bij te dragen aan een betere wereld. Over de wereld gesproken…

7. Je bent een wereldburger
Millenials zijn over het algemeen minder nationalistisch dan vorige generaties en hebben een bredere kijk op de wereld. Hierdoor willen ze vaker op een positieve manier bijdragen aan de samenleving.

8. Je bent ondernemend
Droom je ervan om je eigen bedrijfje te beginnen? Als millenial hoor je tot de meest ondernemende generatie tot nu toe. Tip: blijf altijd met beide benen op de grond, want niet iedereen wordt de volgende YouTube sensatie.

9. Je bent authentiek
Millenials willen het liefst dicht bij zichzelf blijven – ook op de werkvloer. Op sociale media laten ze graag ook de minder charmante kanten van het leven zien. Zo liggen online en offline karakters veel dichter bij elkaar. Millenials zijn trouwens ook minder vatbaar voor de meeste reclameboodschappen. Authentiekere vormen van reclame vallen nu meer in de smaak.

Heb je ten minste 4 dingen kunnen aanvinken? Gefeliciteerd: er zou zomaar millenial bloed door je aderen kunnen stromen! Zolang je met beide benen op de grond blijft (en minder vaak dure koffies koopt), is hier eigenlijk helemaal niks mis mee.

StudentsPlus Nederland
Direct aan de slag als bijlesgever bij jou in de buurt