Hoe vind je een vakantiebaan in het buitenland die bij je past?

Lijkt het jou stiekem heel leuk om een periode in het buitenland te werken? Wacht dan niet langer! Er zijn onwijs veel redenen waarom werken in het buitenland een goed idee is. Zo verbreed je je horizon, is het goed voor je persoonlijke ontwikkeling, leer je een andere taal en is het ook nog eens goed voor je cv. In deze blog geven wij je een aantal handige tips om DE vakantiebaan in het buitenland te vinden.

Bedenk als eerste welke baan bij je past. Wil je werken in de horeca? Als barmedewerker in een club, in de bediening van een restaurant of als kok? Of verzorg je liever de animatie voor alle kids op de camping? Sta je graag elke ochtend naast het zwembad van een hotel en entertain je daar jou gasten met een aquarobics uurtje? Er zijn tal van mogelijkheden voor een onvergetelijke tijd in het buitenland. Vervolgens kun je het wereldwijde web uitzoeken. Alle websites bekijken van campings of hotels en checken of er vacatures open staan.

Handige sollicitatietips
Wanneer je jou droombaan in het buitenland hebt gevonden moet deze jou ook nog gegund worden natuurlijk. Check daarom de handige sollicitatie tips!

Schrijf je cv in twee talen
Wanneer je gaat solliciteren bij een bedrijf in het buitenland is de kans klein dat ze Nederlands spreken. Ook wanneer ze dit wel doen, is het verstandig om jouw cv in het Engels of in de taal van het land te sturen. Vaak wordt jouw cv door meerdere mensen bekeken en je weet nooit welke taal diegene spreekt. Jouw cv is de eerste indruk dus zorg dat deze foutloos en netjes is! Heb je hier hulp bij nodig?

Verdiep je in het land
Mag je op gesprek komen? Zorg dan dat je je goed verdiept in het land waar je naartoe gaat. Zoek informatie op over de cultuur, de ligging van de plaats waar je gaat werken en onthoudt wat leuke feitjes waarmee je het ijs kunt breken tijdens je sollicitatie. Ook is het handig om informatie op te zoeken over mogelijke cultuurverschillen tijdens het solliciteren. Zo houden ze er in sommige landen andere gebruiken op na. De zogeheten sollicitatie-etiquette.

Zorg voor een perfecte verbinding
Het sollicitatiegesprek zal in veel gevallen niet plaatsvinden in het land zelf maar via de telefoon of Skype. Zorg er daarom voor dat je een goede verbinding hebt. Is dit niet het geval, dan zal jouw enthousiasme minder goed overkomen. Test daarom van tevoren een gesprek in het betreffende land en ga zelf op een geschikte en rustige plek zitten.