Ben jij op zoek naar een leuke baan of uitdagende stage? Tegenwoordig hoef je niet meer je cv op de post te doen, maar mail je deze gewoon mee met de sollicitatie. Maar het kan ook heel anders: maak een website cv. Een bedrijf krijgt vaak tientallen reacties op een vacature en waarom zouden ze jou uitnodigen op gesprek en die andere tien niet? Omdat jij je onderscheidt met een website cv.
De inhoud
Voordat je zomaar een website gaat maken met een paar stukjes tekst, moet je jezelf afvragen: waarom doe ik dit eigenlijk? Als je er alleen maar gekopieerde tekst uit je cv op gaat zetten, heeft het niet zoveel zin. Denk na over wat je allemaal wilt vertellen op de website. Als je niet veel werkervaring hebt en hier dus niet zoveel over kunt vertellen, wat wil je dan op de website vertellen? De site moet jou reflecteren. Dus ga niet allerlei dingen op de website zetten die eigenlijk helemaal niet zo zijn. Bij het sollicitatiegesprek komen ze er toch wel achter.
Website zelf maken
Als je een beetje handig bent met computers, kun je zelf prima een website maken. Je hoeft hier geen kennis van programmeren te hebben. Er zijn verschillende platforms waarmee jij als beginner makkelijk en snel een website mee kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan WordPress. Bij dit programma kun je kiezen uit duizenden thema’s voor jouw website. Als je nog nooit eerder met WordPress gewerkt hebt, kan het in het begin een gepruts zijn. Speciaal voor de beginners zijn er daarom WordPress handleidingen ontwikkeld. In deze handleidingen wordt stap voor stap uitgelegd wat je allemaal moet doen.
Gebruik je netwerk
Als je klaar bent met je studie en al enige werkervaring hebt, heb je vast en zeker een netwerk vol met verschillende personen. Deel jouw website cv dan ook met je netwerk en laat ze weten dat je op zoek bent naar een baan. Wist je dat de meeste mensen hun nieuwe baan via via vinden? Je netwerk kan je dus vast en zeker helpen. Plaats de site ook op sociale media platforms zoals Facebook, Twitter en deel deze ook zeker op LinkedIn. Plaats ook deel-knoppen op je website. Iemand die je site bezoekt, kan je helpen om de website bij de juiste persoon onder de aandacht te brengen.