Ruimte creëren in studentenkamer, doe je zo!

Tegenwoordig is het al een hele prestatie om een studentenkamer te bemachtigen. Hoe groot die kamer dan vervolgens is, is een bij zorg en maakt eigenlijk al helemaal niet meer uit. Want hoe groot of klein je kamer ook is met wat handige tips, tover jij hem zo om tot jouw persoonlijke paleisje.

Er is een grote kans dat jij in het begin niet weet, waar je in godsnaam moet beginnen. Waar laat ik mijn spullen en vele van jullie zullen zich nog veel meer afvragen, waar laat ik al mijn kleding? Het antwoord op deze vraag en gelijk ook de eerste tip is: neem een kast op maat. Jouw kamer bevat misschien wat schuinen muren, waar jij je geen raad mee weet. Maar met een kast op maat worden ook de onmogelijke plekjes goed benut. Handig voor een kleine kamer! Heb jij nou alle ruimte van de wereld? Dan kan je er ook voor kiezen om een inloopkast te nemen. Dan weet je zeker dat je al je kleding een mooi plekje kan geven.

Vervolgens moet je je afvragen, wat heb ik echt nodig? Werk jij graag aan een bureau, dan mag die ook zeker niet ontbreken in je kamer. Maar zit jij nou altijd aan school in je bed of op een andere plaats? Laat dat bureau dan weg en zet er een leuke ladekastje neer. Scheelt in ruimte, maar biedt wel meer ruimte.

Dit zelfde geldt ook voor je bed. Wanneer jij een nieuw bed koopt voor in je paleisje, kijk dan of ze ook bedden hebben met lades. Stylish en erg efficiënt. Door hier rekening mee te houden tijdens het kopen van meubels, creëer je erg veel opbergruimte zonder dat het extra ruimte inneemt.

Dan is het nu tijd voor de accessoires. Maak je kamer persoonlijk door foto’s, posters en alles wat duidelijk maakt dat dit jouw kamer is. Dan kan het genieten beginnen!